LOGO Vlaanderen

Het belang van een gezonde levensstijl voor uw patiënt!

www.logolimburg.be is jouw partner m.b.t. gezondheidspromotie en ziektepreventie. Je kan bij Logo Limburg terecht voor informatie en advies op maat, wetenschappelijk onderbouwde methodieken en actie- en campagne materiaal.

1. Elke stap telt. Zoek je voor je patiënten een laagdrempelige bewegingsactiviteit in de buurt? Verwijs hen dan door  naar de gezondheidswandelingen. De wandeling duurt ongeveer ½ uur, inschrijven op voorhand is niet noodzakelijk en de deelname aan deze wandeling is gratis. Meer info vind je op http://logolimburg.be/gezondheidswandelingen.

2. Eet gezonde en gevarieerd. De impact van onze voeding op onze gezondheid wint aan belang. De website www.voedinguitgedokterd.be reikt relevante en actuele informatie en praktische tools aan om huisartsen en diëtisten te ondersteunen in hun rol van voedingsvoorlichter. Op www.nice-info.be vind je een ruim aanbod aan wetenschappelijke en educatieve informatie over voeding en gezondheid.

3. Stop met roken. Help rokers op weg naar een leven zonder tabak. www.vlaanderenstoptmetroken.be bied je info en tools over hoe motiveren tot stoppen. www.vlaanderenstoptmetroken.be/lokaal-aanbod/ bied je een overzicht van de tabakologen in jouw regio.

4. Griepvaccinatie. Griep is geen banale aandoening. Bij ongeveer 10% van de grieppatiënten treden complicaties op, vooral van de luchtwegen. Ongeveer 10% daarvan moet gehospitaliseerd worden. Fatale afloop is niet uit te sluiten, zeker niet bij ouderen. De Hoge Gezondheidsraad raadt aan om oa. zwangere vrouwen (die op het ogenblik van het griepseizoen in het tweede of derde trimester zijn), patiënten met diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren, en personen vanaf 65 jaar, te vaccineren. Wie beroepshalve voor risicogroepen zorgt, kan door griepvaccinatie niet enkel zichzelf, maar ook de mensen voor wie hij/zij zorgt, tegen de griep en ernstige complicaties beschermen. Want ook als je niet ziek bent, kan je anderen besmetten. Besmette, gezonde volwassenen zijn al één dag voor ze hun eerste symptomen krijgen besmettelijk. Ze blijven dat tot vijf tot zeven dagen nadat ze ziek zijn geworden. Meer info >

Meer info? Logolimburg@limburg.bewww.logolimburg.be